Room make-over: nieuwe kleur en fotocollage!

Ik heb genoeg tijd om leuke dingen te doen in deze periode, waaronder mijn kamer verven!

Ik heb al heel lang een grijze kleur op mijn muur. Vroeger had ik hier muurstickers op geplakt. Op een gegeven moment vond ik die stickers niet meer leuk en heb ik die eraf gehaald. Helaas bleef daar wel een afdruk van achter. Ik had altijd het idee om er gewoon weer met dezelfde kleur (‘mug’ van histor) overheen te schilderen. Uiteindelijk heb ik toch voor een andere kleur gekozen: ‘gîte’. Dit is een lichtgroene kleur met een beetje een grijze ondertoon.

Ik vind het echt supermooi geworden! De kleur is subtiel en ook heel rustgevend. Het staat heel fris.Op mijn andere muur wat op te leuke heb ik een fotocollage gemaakt met hexagon foto’s (gekregen*).

Je kan deze hexagons met plakstrips op de muur bevestigen. De eerste hexagon hang je recht op door een waterpas te gebruiken. Met een houdertje kan je precies de juiste afstand meten tussen de andere hexagons. Ik had het idee dat mijn houdertje een beetje scheef was, dus daarom heb ik bij de andere hexagons ook een waterpas gebruikt.

De foto’s zijn gedrukt op forex. Dat is een stevig materiaal van kunststof. Ik heb het kleinste formaat, 17 x 15 cm. Het leuke van deze hexagons is dat je het makkelijk kan uitbreiden, ook met grotere formaten.

Mijn tips voor het maken van een fotocollage:

  • Kies een kleurenpalet. Ik heb gekozen voor neutrale kleuren (wit, beige, zand) en lichtroze en lichtblauw als accentkleur. Dit zorgt ervoor dat het goed bij elkaar past. Ik wilde eerst foto’s van Vietnam hiervoor gebruiken, maar dat werd erg druk en paste uiteindelijk niet bij elkaar.
  • Ik heb foto’s gebruikt van de website Unsplash. Hier kan je gratis foto’s downloaden, met hoge kwaliteit. Een hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de foto’s scherp worden afgedrukt.
  • Mijn ontwerp heb ik in Canva geüpload zodat ik kon vooraf kon kijken hoe het op mijn muur zou staan. Zo krijg je al een beter idee en kan je zien of alles mooi bij elkaar past.

Het enige ‘nadeel’ van deze hexagons vind ik de prijs (negen tegels voor €125 euro). Maar, met de actiecode ‘MP50’ krijg je 50 procent korting! Naast de hexagon foto heeft fotocadeau ook nog een ander nieuw product, namelijk foto op tegel.

Ik vind het resultaat echt mooi geworden! *De hexagon foto’s heb ik mogen uitzoeken en opgestuurd gekregen van fotocadeau, dankjewel! Ik ben er super blij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s