(Corona) Update: al mijn plannen veranderen

IMG_20200121_185735_464.jpg2020 begon voor mij echt goed: ik ben afgestudeerd als ergotherapeut! Mijn plannen na mijn studie? Tot april zou ik werken in de horeca, daarna zou ik 3 maanden gaan backpacken in Australië en als ik terug was zou ik beginnen met mijn baan als ergotherapeut. Helaas zijn mijn plannen allemaal omgegooid door het Corona virus. Wat nu..?

Afgestudeerd 

Ik ben afgestudeerd in februari! Ik heb uiteindelijk een half jaar studievertraging opgelopen omdat ik ben gestopt met mijn eerste stage. Op die stageplek kon ik voor mijn gevoel niet mezelf zijn. Ik vond het zo erg dat ik ging stoppen, ik had het gevoel dat ik had gefaald. Ondanks dat wist ik en voelde ik dat het de juiste keuze was. Gelukkig waren mijn twee stages daarna heel leuk en compleet het tegenover gestelde! Al mijn vriendinnen hadden ook een half jaar studievertraging, waardoor we alsnog samen op de diploma uitreiking stonden.Naar Australië

Nadat ik was afgestudeerd zou ik in april naar Australië gaan om daar drie maanden te backpacken. Het is al meer dan vier jaar mijn droom om naar Australië te gaan. Ik wilde tijdens mijn studie daar stage lopen, maar dat bleek heel lastig te regelen. Daarom heb ik die droom toen uitgesteld en er voor gekozen om na mijn studie te gaan reizen door Australië.

Helaas zijn mijn plannen allemaal omgegooid door het Corona virus en moet ik mijn reis (weer) uitstellen. Ik heb mijn vlucht gecanceld, ook omdat ik niet precies weet wanneer ik kan gaan. Ik vind het balen, maar weet ook dat het cancelen de beste optie is. De situatie veranderd per dag en als ik op reis ben wil ik daar niet de hele tijd mee bezig zijn. Ik kan er (helaas) niks aan doen of aan veranderen. Maar balen is het zeker, dit was al meer dan vier jaar mijn droom.. Hopelijk kan ik volgend jaar gaan!

Mijn baan

Na mijn studie kon ik in principe meteen blijven werken op mijn oude stage (met de doelgroep kinderen op basisscholen). Ik heb altijd gezegd dat ik graag eerst op reis wil, voordat ik begin met werken (zodat ik minder afhankelijk ben qua tijd etc). Gelukkig kon ik regelen dat ik na de zomervakantie zou beginnen met mijn baan. Maar de reis gaat nu niet meer door. Mogelijk dat ik eerder zou kunnen beginnen met werken, maar dat is ook helemaal afhankelijk van de situatie en wanneer de basisscholen weer open gaan.

Ik ben heel benieuwd hoe de Corona crisis verder gaat verlopen en hoe 2020 er voor mij verder uit gaat zien! #staysafe #stayhome

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s