Backpacken in Vietnam #4: Can Tho & Ho Chi Minh

Vanuit Hoi An door naar Can Tho! Dit keer met het vliegtuig (vanaf Da Nang, dat is een uurtje rijden vanaf Hoi An). Eenmaal in Can Tho blijkt dat het best lastig is om een Mekong Delta Tour te doen. Veel boot tours gaan langs verschillende drijvende markten. In Thailand was dat geen succes, dus dat vermijden we liever. Uiteindelijk was het gelukt om een ‘small canal tour’ te boeken.

Het was niet helemaal wat je zou verwachten van de Mekong Delta, maar later bleek dat Can Tho niet de beste plek was om te zitten. Ik vond het echt choquerend om te zien hoeveel afval/plastic in het water lag. De man van de boot moest regelmatig stoppen om plastic uit zijn motor te halen.Op dag twee was het tijd om te gaan fietsen. Ook dit bleek lastiger dan gedacht. Het hotel claimde fietsen te hebben, maar die hadden ze helemaal niet. Ze zeiden dat je maar moest vragen bij andere hotels. Dat is natuurlijk een lastige zoektocht. Uiteindelijk hebben we een fietstocht geboekt bij een reisbureau. Een gids leidt je door kleine paadjes. Het was een hele leuke man, die goed Engels sprak!

Vanuit Can Tho is het ongeveer nog 3 uur rijden naar Ho Chi Min. De laatste dagen van de reis!Ik zag deze kerk al een paar keer voorbij komen op Instagram. Hoe vet, dit zie je niet elke dag! 😉Naar het War Remnants Museum. Er is natuurlijk veel gebeurd in de Vietnam Oorlog. De Vietnamezen noemen het ook de American War. Heel indrukwekkend was dit museum. Er hangen voornamelijk foto’s, die je een beeld (soms iets te goed) geven van de oorlog en de gevolgen. Naar de Chu Chi tunnels ging ik liever niet heen, dat werd me iets te krap. Maar dit is zeker een aanrader als je meer wilt weten over de Vietnam Oorlog.Ben Thanh Streetfoodmarket. Ook een aanrader. Veel keuze, ook vegetarisch!En op de laatste dag was het tijd voor de duizend boeddha tempel. Zoals de naam het al zegt staan hier duizend boeddha’s (heb ze overigens niet geteld).

Dat was het dan, vier weken backpacken in Vietnam. Voor de reis had ik niet hele hoge verwachtingen, omdat Thailand vier jaar geleden al zo mooi was. Maar Vietnam heeft me echt verrast! De mensen zijn heel vriendelijk en de landschappen zijn echt heel mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s