Backpacken in Vietnam #3: Hue & Hoi An

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de stad Hue helemaal niet leuk vond. Er hing geen sfeer en er waren weinig oude gebouwen. Behalve dan de Citadel, waar deze foto’s zijn gemaakt. Dit was vroeger de stad van de keizer. Ontzettend groot terrein, met dit soort gebouwen.

Dit soort poortjes vond ik het mooist!

Vanuit Hue door naar Hoi An over de Hai Van Pas.

Hoi An vond ik een beetje tegenvallen. Het is een schattig knus stadje, maar er zijn zo ontzettend veel toeristen! Ik had ook wel hoge verwachtingen omdat iedereen altijd zegt dat Hoi An zo leuk is.

Dit is een beetje de realiteit van Hoi An en dit viel nog mee qua toeristen.

Hoi An heeft twee stranden: An Bang en Cua Dai. Naar An Bang gaan de meeste mensen, hier zitten ook de meeste stand tentjes. Bij Cua Dai zijn minder toeristen en minder strandtentjes. Hier moet je wel goed kijken waar je gaat liggen, want op sommige stukken liggen zandzakken of zijn ‘prive-strand’ van resorts.

Tripje naar My Son. Dit is ongeveer een uur rijden vanuit Hoi An. Een groot deel van deze tempels zijn verwoest door de Vietnam Oorlog (of zoals ze in Vietnam zeggen: de Amerikaanse Oorlog). De tempels liggen in een prachtig, rustig, jungle gebied. Tip: ga in de middag, de meeste tours gaan namelijk in de ochtend. Dan kan je rustig rondlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s