Backpacken in Vietnam #2: Mai Châu, Tam Coc en Phong Nha

Aangekomen in Mai Châu. Dit is ongeveer 3 tot 4 uur rijden van Hanoi. Mai Chàu is een gebied, ik verbleef in het dorpje Ban Lac. Dit schijnt het meest authentieke dorp/gebied te zijn van Vietnam. Mensen wonen hier in paalwoningen. Sapa is heel erg toeristisch (aan het worden), vandaar de keuze voor Mai Châu.

Ik zou je aanraden op 1 of 2 dagen te blijven Mai Châu. Ik ben hier twee dagen geweest en heb het naar mijn zin gehad. Vooral fietsen door de rijstvelden is heel leuk! Onderweg genoten van het uitzicht. Wat ook heel leuk is zijn alle mensen die in het rijstveld aan het werk zijn, dit levert ook mooie foto’s op!

Vervolgens ging de reis verder naar Tam Coc. Dit ligt ongeveer vijf kilometer van Ninh Binh, maar iedereen raad je aan om in Tam Coc te blijven. Dit schijnt een leukere omgeving te zijn en is dichter bij alle bezienswaardigheden.

De reis van Mai Châu naar Tam Coc is ongeveer 3 uur. Na de aankomst ben ik een klein stukje gaan fietsen, maar je hebt hier niet zo veel fietspaden en ze zijn niet zo goed helaas.

Mua Cave. Dit stond vooraf al op mij lijstje. Een flinke klim van 500 treden. Ik vind dat best weinig klinken, maar dat is totaal niet. De klim was wel te doen, maar ik was zo erg bezweet toen ik boven kwam! Maar het uitzicht was het helemaal waard.

Daarna was het plan om een boottochtje te gaan doen, maar helaas viel dit in het water. Letterlijk, want er kwam een enorme plensbui. De volgende dag was gelukkig beter!

En door naar Phong Nha Ke Bang – National Park. Hier kan je veel grotten zien, waaronder de Phong Nha Cave (zie hieronder). Hier vaar je met de boot heen en vervolgens vaar je ook nog een stuk de grot in. Heel bijzonder! Daarna stap je uit en kan je een stuk door de grot lopen en vaar je weer terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s