Backpacken in Vietnam #1: Hanoi en Lan Ha Bay (Halong Bay)

IMG_5727Maandag 25 juli begon de reis naar Vietnam! Eerst een lange vliegreis van ruim twaalf uur, met een overstap in Dubai. Op dinsdag ben ik aangekomen in Hanoi, met een stempel in mijn paspoort, yes! Aangekomen bij het hotel (rond drie uur ’s middags) was ik zo moe, dus snel een hapje eten en dan slapen!

Woensdag

Vandaag was de eerste ‘echte’ dag in Hanoi. Het verkeer is hier één grote chaos. Auto’s en scooters rijden door elkaar heen, er wordt zowel links als rechts ingehaald en heel veel getoeterd. De eerste stop was bij het Hoan Kiem – meer.

Donderdag

Temple of literature.

Train street – In deze smalle straat komt de trein een aantal keer per dag doorheen rijden. Dat is heel bijzonder om te zien: alles moet aan de kant voor de trein. Je hoort de trein in de verte al aankomen!

Vrijdag

Dagtrip naar Lan Ha Bay. Dit ligt vlakbij Halong Bay, maar is veel minder toeristisch. In de Halong Bay varen per dag rond de 300-400 boten en in de Lan Ha Bay rond de 30-40. Met deze tour konden maximaal dertig mensen mee.

Vanuit Hanoi is het ongeveer 2 tot 2.5 uur rijden naar Lan Ha Bay. Hier stap je eerst op een taxi boot en vervolgens vaar je naar het schip. Het was een heel mooi schip, met onderandere airco binnen en twee dekken buiten.

Op de boot kreeg je een hele uitgebreide lunch (soep, komkommersalade, friet, springrolls, noedels, gebakken groente, tofu, en een toetje). Gelukkig was vegetarisch mogelijk!

Na de lunch gingen we van het grote schip af en gingen we weer op de taxi boot. Die boot vaart naar het punt waar de kayaken klaar liggen. Vervolgens ging je kayaken naar wat grotten. Dit was echt een grote wens van mij, ik vind kayaken namelijk heel leuk en dan ook nog eens op zo’n mooie plek! Na ongeveer een uur kayaken was het weer tijd om terug te gaat met de taxi boot naar het schip. Daar kregen we nog een (mini)kookworkshop en was er nog vers fruit met koffie en/of thee. Het was dus allemaal heel goed verzorgd.

Zaterdag

Laatste dagje in Hanoi. Dit is de Tran Quoc Pagoda, de oudste boeddhistische pagode in Hanoi.

Wat ik opvallend vond is dat er niet heel veel highlights zijn in Hanoi (bijvoorbeeld in vergelijking met Bangkok: daar heb je heel veel mooie tempels). Ondanks dat vond ik het een hele leuke sfeervolle stad. Ik zou je aanraden om hier twee dagen te verblijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s