Shawn Mendes weer ontmoet?!

shawn1.jpegVorige week stond in het teken van Shawn Mendes! Weten wat ik heb meegemaakt? Lees dan verder!

In Augustus vierde Shawn zijn verjaardag in Amsterdam. Ik wist toen in welk hotel hij verbleef, maar ben er niet heen gegaan (waarom niet weet ik eigenlijk ook niet). Op zondag 3 maart bleek dat hij weer in hetzelfde hotel verbleef. Ik wist dus meteen: morgen (maandag 4 maart) ga ik naar Amsterdam! Ik had gelukkig vakantie, dus dat maakte het makkelijk! Ik had gevraagd of er iemand mee ging, onder andere Rianne (haar heb ik via concerten leren kennen). Helaas had ze college en zou ze niet komen.

Side note: Ik vind het vrij extreem om voor iemands hotel te gaan wachten. Dit doe ik niet snel en ik vind iemands privacy belangrijk. Daarnaast weet ik dat Shawn altijd stopt voor zijn fans om foto’s te maken (zolang dit op een veilige manier kan). Dit was voor mij een kans die ik niet wilde laten liggen. 

Maandag 4 maart.

Op maandag ging ik naar Amsterdam om Shawn proberen te ontmoeten. Ik kwam rond kwart voor 11 aan bij zijn hotel. Ik denk dat er toen al rond de 30/40 mensen waren. Rianne kwam nog onverwachts langs, samen met twee andere meiden, net voor college. Wat bleek: haar collegegebouw zat letterlijk één straat verderop!

Net toen Rianne weer weg wilde gaan (rond 13:00 uur), kwam Jake (Shawn’s bodyguard) naar buiten. Hij vertelde dat we één voor één achter elkaar moesten gaan staan en een rij moesten vormen. Dit betekende dus dat Shawn echt naar buiten zou komen! Rianne durfde natuurlijk niet meer weg te gaan! Daarna ging Jake weer weg en wachtte iedereen in spanning af wanneer Shawn naar buiten zou komen. Het duurde uiteindelijk nog anderhalf uur voordat Shawn naar buiten kwam. In de tussentijd kwam Jake nog een aantal keer naar buiten om te zorgen dat iedereen netjes in een rij ging staan.

Rond half 3 was het zover: Shawn kwam zijn hotel uit gelopen. Dit moment gaat zo snel. Iedereen moet al klaar staan mijn zijn/haar telefoon zodat je een foto kan maken en daarna meteen weer weg kan. Dit moment gaat echt super snel (letterlijk 3 seconden) en dan is het voorbij. Op deze manier kan Shawn zo veel mogelijk fans ontmoeten.Screenshot_20190304-144752_Video Player-2-01-01.jpegNadat we onze foto’s hebben gemaakt waren we allemaal super blij! Er was ook een bewaker die op ons afkwam en vroeg of alles goed ging. Echt lief vond ik dat! En ja, alles ging heel goed 😀 Ik vond het zo leuk dat Rianne uiteindelijk ook nog kwam, dat maakte deze gebeurtenis echt nog leuker!

Toen ik thuis was bleek dat Shawn nog een mini concert heeft gegeven in Ziggo Dome, voor ongeveer 200 fans. Dit was voor opnames van ‘Juno Records’. Dat had ik helaas te laat meegekregen, leek me zo gaaf om dat mee te maken!

Op dinsdag 5 maart lekte de media de straatnaam van Shawn’s hotel. Daardoor werd het superdruk bij zijn hotel. Shawn heeft dinsdag uiteindelijk nog wel foto’s gemaakt met fans. Woensdag was het voor Shawn niet veilig om foto’s te gaan maken. Ik ben echt zo blij dat ik meteen op maandag ben gegaan, vóór alle drama! 

Donderdag 7 maart

Op donderdagavond was het dan zover: ‘Shawn Mendes: The Tour’ in Ziggo Dome. Dit was de allereerste show van de hele tour. Ik wist dus niet wat de setlist zou zijn, de visuals, de merch: het was praktisch een verrassingsconcert.

Om half 7 zouden de deuren opengaan, om half acht begon het voorprogramma (Alessia Cara) en om half 9 zou Shawn beginnen. De deuren gingen pas later open en het duurde best lang voordat ik uiteindelijk naar binnen kon. Er was dan ook een hele strenge controle. De inhoud van je tas werd gecontroleerd en je werd gescand met een metaaldetector.  Ondanks dat dit lang duurde vond ik het erg goed dat ze dit hebben gedaan.

Eenmaal binnen kreeg iedereen een LED-bandje, waarmee een lichtshow werd gecreëerd. Dat gaf een heel gaaf effect in de hele zaal.

20190307_211227.jpgB-stage (een kleiner podium). Met de verlichte roos, het thema van zijn albumcover. Halverwege de setlist zong Shawn hier een aantal nummers.

Het was echt zo geweldig: het podium alleen al zag er zo mooi uit! Ik heb echt genoten en het was veel te snel voorbij. Het enige wat ik jammer vond was dat Shawn de nummers ‘Perfectly Wrong’ en ‘Because I Had You’ niet zong. Ook zat ik in een vak waar bijna iedereen op zijn stoel bleef zitten. Ik vind het altijd een beetje raar om te blijven zitten bij concerten en bij vorige concerten ging ook iedereen staan. Persoonlijk vind ik dat ook veel leuker en fijner om te gaan staan, zodat je gewoon helemaal kan losgaan op de muziek. Uiteindelijk ben ik dus gewoon gaan staan. Als ik was blijven zitten zou ik mezelf helemaal gaan ergeren en dat zou voor mij het concert verpesten.

Zo, dat was mijn week (vakantie) die vooral in het teken stond van Shawn! 

Een gedachte over “Shawn Mendes weer ontmoet?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s