Sevilla

sevilla.pngIn de herfstvakantie was ik op citytrip in Sevilla. Heerlijk, met 26 graden (terwijl het in Nederland heel koud was, extra fijn hahah!). Ik neem je mee naar deze prachtige stad! IMG_9495.JPGYay, weer vliegen! Ik vind vliegen zo leuk! Hier vlogen we boven de Pyreneeën. Naar Sevilla is het ongeveer 2,5 uur vliegen.

De eerste volle dag! De dag begon bij Metropol Parasol. Dit is een houten kunstwerk. Je kan hier bovenop lopen, dat is erg leuk om te doen. Ik vind het echt een mooi (futuristisch) kunstwerk!IMG_9564.JPGCasa de Pilatos is een paleis met Azulejos: dit zijn keramieke tegels. Ik was bang dat dit paleis erg op Real Alcázar zou lijken (zie hieronder in mijn blogpost), maar dat was totaal niet! Ik ben erg blij dat ik dit paleis heb gezien, want het is veel minder toeristisch en ook  heel erg mooi!

Dag twee begon bij het bekendste plein van Sevilla: Plaza de Espana. IMG_9769.JPGOok hier kom je de azulejos weer tegen! Ik vind het echt heel mooi, het doet me ook denken aan Marrakesh (ook al ben ik daar nog nooit geweest).IMG_9804.JPGAan Plaza de Espana grenst een park: Maria Luisa. Door palmbomen krijg ik altijd meteen een vakantie gevoel!

IMG_9956Dag drie begon bij Real Alcázar. Real Alcázar is het koninklijk paleis en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een van de oudste paleizen van Europa dat nog steeds in gebruik is.

Vermijd de wachtrij door online een kaartje te kopen. Je kan dan langs de wachtrij lopen. Ik heb minder dan 5 minuten hoeven te wachten! 

IMG_0092IMG_0070IMG_0058.JPGNiet alleen het paleis is mooi, maar ze hebben nog een hele grote tuin (60.00 m2).

Wil jij ook een keer naar Sevilla? Ik zou je aanraden om minstens drie hele dagen te gaan, dan heb je het meeste van de stad gezien!

Een gedachte over “Sevilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s