Op citytrip naar Praag!

praagPraag stond al heel lang op mijn travelbucketlist en vorige week was het eindelijk zo ver! Ik ging (voor het eerst) in mijn eentje op reis! IMG_8592Ik vloog met  Ryanair naar Praag. Het is een uur tot anderhalf uur vliegen. Vanaf het vliegveld op Praag had ik een (gedeelde) taxi geregeld met ‘Prague Airport Transfers’. Heel makkelijk; op het vliegveld staan ze met een bordje met je naam erop. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 30 minuten naar het centrum. Vanaf daar was het nog 500 meter naar mijn hostel (Safestay Prague) lopen. Ik kwam rond 15 uur aan bij mijn hostel en ben daarna meteen de stad in gelopen. Ik heb toen wat gegeten en ben vroeg naar bed gegaan omdat ik erg moe was van de reis. Ik was ook al om 6 uur opgestaan om naar het vliegveld te gaan.IMG_8250IMG_8254Dag 2 – en de eerste volle dag. Ik ben naar het grote plein gelopen met de astronomische klok (die helaas in de steigers stond) en dit bekende gebouw! Zie je ook hoe rustig het nog is?IMG_8261IMG_8264IMG_8305Daarna ben ik doorgelopen naar de Joodse wijk, met onder andere de Joodse begraafplaats.IMG_8310IMG_8311En de Spaanse synagoge, deze vind ik echt heel bijzonder!IMG_8323Na mijn bezoekje aan de Joodse wijk ben ik doorgelopen naar ‘Letná Zahradní’. Dit is een heel groot park. Er is hier een biertuin waar overal picknick tafels aan staan. Een hele leuke en rustige plek. Ik heb hier mijn lunch opgegeten en genoten van het uitzicht.IMG_8338Vervolgens ben ik via dit park doorgelopen naar de Praagse burcht. Het is een heel groot complex, met onder andere de St. Vitus Kathedraal, Old Royal Palace, The Golden Lane.IMG_8351IMG_8357.JPGSt. Vitus. 

Old Royal Palace en The Golden LaneIMG_8491IMG_8471De zonsondergang was deze avond zó mooi! Hier zie je de Praagse Burcht.IMG_8501De derde dag ben ik naar de John Lennon Wall gelopen (via de Karelsbrug).IMG_8509Daarna ging ik naar de St. Nicolaaskerk. Wat een versierde kerk was dat!IMG_8522Toen had ik vrijwel alle highlights gezien wat ik graag gezien wilde hebben en ging ik nog langs wat koffietentjes. Ik ging met de tram naar Phill’s Twenty 7. Het interieur zag er zo leuk uit! De wijk vond ik echt veel minder leuk, dat was jammer.

Onderweg naar Phill’s Twenty 7 kwam ik Phill’s Corner tegen. Ik keek even naar binnen en vond dat er ook heel leuk uitzien. Daar ging ik dus ook nog even heen!

IMG_8534.JPGOok at ik een ‘Trdelnik’, dat kom je bijna overal tegen. Het is een gesuikerd deeg met een vulling (in dit geval softijs er in). Ik vond het wel lekker, maar verder niet mega bijzonder, ik had er wat meer van verwacht.

’s Avonds heb ik gegeten bij ‘mamacoffee’, wat eigenlijk een koffietentje is. Hier heb ik zo lekker gegeten. Helaas heb ik er geen goede foto van. Ik had een ‘mezze’, dat zijn wat kleine gerechtjes, zoals een pita broodje, hummus, aardappelsalade en een rijstsalade. Het was echt zo lekker, en zelfs vegan!IMG_8545.JPGEn weer genieten van de zonsondergang.IMG_8580.JPGDe laatste ochtend ben ik nog even de stad ingelopen en heb ik koffie gehaald bij ‘Bakeshop’. Hier hebben ze allemaal lekkere dingen zoals croissantjes, koekjes en taartjes. En de koffie vond ik hier ook heerlijk!

Rond 10 uur ben ik weer met de taxi vertrokken naar het vliegveld. Ik zat met een Amerikaans echtpaar in de auto en ik vond ze zo grappig. Amerikanen maken altijd wel een praatje! Helaas had mijn vliegtuig bijna een uur vertraging, dat was wel balen!

Ik vond Praag een hele leuke en rustige stad. Er zijn natuurlijk veel toeristen, maar ik had niet het idee dat ik in een hoofdstad liep. Ik heb me ook niet onveilig gevoeld. Een goede stad om alleen te reizen! Binnenkort komt er ook nog een blogpost online met mijn tips om alleen te reizen!

Ben jij wel eens naar Praag geweest? Wat vond je ervan? En ben jij wel eens alleen op reis geweest?

Een gedachte over “Op citytrip naar Praag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s