Cookie Dough Oreo Brownie

IMG_4693.JPG

Heel ongezond, extra, en vooral heel erg lekker: deze cookie dough oreo brownies.

Ingrediënten

Voor de koekbodem:
– 50 gram pure chocola
– 125 gram zachte boter
– 175  gram suiker
– 1 ei
– 175 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– bakpapier

Voor het browniebeslag:
– 200 gram pure chocola
– 250 gram  boter
– 3 eieren
– 75 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 75 gram bloem
– 1 rol Oreo-koekjes (ongeveer 250 gram)

Verder heb je nodig

– Lepel
– Pannen (voor au bain marie)
– een vierkant bakblik (ongeveer 25 x 25 cm)
– handmixer

Aan de slag!

1. Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden (elektrisch) / 150 graden (hetelucht).

2. Hak voor de koekbodem de chocola fijn.

3. Klop 125 gram zachte boter en 175 gram suiker met een handmixer tot een crème.

4. Roer het ei erdoor.

5. Meng 175 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder.

6. Roer het bloemmengsel door de crème.

7. Roer de chocola erdoorheen.

8. Bekleed het bakblik met bakpapier.

9. Doe het beslag in de vorm.

10. Strijk het beslag uit met een lepel.

11. Hak voor het browniebeslag 200 gram pure chocola fijn.

12. Smelt de chocola met 250 gram boter au bain-marie. Laat het mengsel een beetje afkoelen.

13. Meng 3 eieren, 75 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker met een handmixer.

14. Voeg het chocoladeboter toe aan het mengsel.

15. Meng 75 gram bloem door het mengsel.

16. Verdeel de Oreo-koekjes naast elkaar over de koekbodem.

17. Verdeel het browniemengsel over de Oreo-koekbodem.

18. Bak de brownie 30-35 minuten in de oven.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s