Dear Diary #1

Na een lange tijd eindelijk weer een nieuwe blogpost online! Ik ben de afgelopen maanden echt zó druk geweest (vooral met school). Ik heb eigenlijk zo veel te vertellen dat ik er meteen maar een soort van nieuwe ‘serie’ van maak op mijn blog!IMG_4915

23 december 2017:

Vanaf september ben ik begonnen met de minor Sociale Psychiatrie. Iets heel anders dan ergotherapie, maar ik vind psychiatrie en de ziektebeelden heel interessant. Daar wilde ik dus graag meer over leren. Het begin van de minor vond ik ontzettend pittig. Ik had maar twee dagen in de week les, maar de stof was veel en allemaal nieuw voor mij. De andere dagen van de week was ik alleen maar bezig met de voorbereidingen maken voor de volgende week. Super druk dus. De weken voor de kerstvakantie werden ook weer druk. Tentamens kwamen eraan, dus druk druk. Ik zou eigenlijk mijn tentamen al twee weken geleden hebben, maar toen lag er een dik pak sneeuw. Ik was extra vroeg naar school gegaan. Een kwartier voor de toets kregen we een mail dat school ging sluiten en de toets niet kon doorgaan. Super balen! Ik was helemaal klaar met het leren en was blij als ik het tentamen had gehad. Nu had ik de toets nét voor de kerstvakantie. Gelukkig zit dat er op! In de kerstvakantie ben ik ook nog druk met school,  want na de vakantie moet ik een portfolio inleveren. Daar ben ik nog wel druk mee, maar gelukkig kan ik tussendoor ook nog leuke dingen doen!

Vanaf februari ga ik een half jaar stage lopen. Daar heb ik erg veel zin in, maar ook dat wordt denk ik pittig (werkdagen van 8 tot 5)! Ook het zoeken van een stageplek was heel veel gedoe, maar uiteindelijk heb ik echt een goede plek! Ik maakte me daar best veel zorgen over en was bang dat ik een half jaar studievertraging zou oplopen. Gelukkig is dat niet zo! En ook weer een belangrijke les voor mezelf: alles komt goed (ook al voelt dat soms niet zo).

Voor mijn stage kan een horloge natuurlijk niet ontbreken! Ik ben echt superblij met mijn nieuwe horloge van OOZOO! Het is simpel, maar past ook overal bij. Vooral het zwarte klokje vind ik echt prachtig!IMG_4901-2.JPG17 januari 2018:

Ik heb soms van die momenten dat ik echt hele verhalen in mijn hoofd heb zitten. Dat heb ik nu ook. Het uitschrijven (okee, typen) helpt mij altijd om rust te creëren in mijn hoofd. Ik schreef hiervoor al dat ik vanaf februari op stage ga. Naar die stageplek moet ik ruim twee uur reizen (plus weer twee uur terug naar huis). Ik weet gewoon dat ik dat te zwaar ga vinden, dus ik was op zoek naar een kamer. En die heb ik eindelijk gevonden! De kamer ziet er heel leuk uit en ik ben heel benieuwd hoe het me gaat bevallen.

Ook heb ik mijn kennistoets van de minor gehaald. Ik zat nog even in spanning want ik zou de toets of net wel of net niet gehaald hebben. Heb hem uiteindelijk gehaald met een 6,6. De normering ging namelijk erg omhoog omdat de toets zo slecht was gemaakt. Zo blij dat ik hem heb gehaald! Dat betekend ook dat ik nu een soort van vakantie heb. De herkansing zou eind januari zijn, dus ik heb op mijn werk veel vrij gevraagd, voor het geval dat ik een herkansing zou hebben. Nu heb ik geen herkansing, dus ik ben lekker veel vrij. Ik voel me soms wel een beetje nutteloos omdat ik gewoon bijna niks doe. Dat vind ik eigenlijk ook wel heel erg fijn. Ik denk dat ik stage heel zwaar ga vinden, helemaal de eerste paar weken. Ik kan ook pas eind februari in de kamer, tot die tijd slaap ik in een bed & breakfast.

Ook mijn portfolio heb ik helemaal afgekregen. Echt bizar hoeveel werk dat was. Ik ben de hele vakantie ongeveer van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds  bezig geweest. Vervolgens rolde ik in bed en ging de volgende dag weer zo. Dat was zwaar en ik ben echt super trots op mezelf dat ik het op tijd heb afgekregen, met weinig stress (echt, dit meen ik oprecht!). Mijn portfolio heeft 54 pagina’s  en bijna 15 duizend woorden!(!!!!!!!!!). Ik vind het nog steeds belachelijk veel. Morgen hoor ik mijn uiteindelijk cijfer voor mijn portfolio, maar ik ga ervan uit dat ik een voldoende heb gehaald.

18 januari 2017: 

UPDATE: IK HEB EEN 8 VOOR MIJN PORTFOLIO!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s