#GIRLBOSS: mijn favoriete quotes

IMG_4128.JPG“Je moet hard werken om een #GIRLBOSS te worden en als je het eenmaal bent, moet je nog harder werken om het te blijven.” Dit schrijft Sophia Amoruso in haar boek #GIRLBOSS. Sophia is de oprichter van het kledingbedrijf Nasty Gal. Ze is dit bedrijf begonnen door vintage kleding te verkopen op eBay. Ze heeft een omzet van meer dan 100 miljoen en heeft het bedrijf opgebouwd zonder schulden! Ik deel mijn favoriete quotes!

Focus op jezelf (en niet op anderen).

De energie die het focussen op andermans leven je kost, kun je beter steken in het werken aan je eigen leven. Wees gewoon je eigen idool. (p. 23)
Waar je ook staat in je leven, je bespaart een hoop tijd als je je niet al te druk maakt om wat anderen van je vinden. Hoe vroeger je dat inziet, hoe gemakkelijker de rest van je leven zal worden. Je bent wie je bent, dus wen er maar aan. (p. 156)

Geloof in jezelf.

Als jij in jezelf gelooft, geloven andere mensen ook in jou. (p.27)
Als je gelooft dat wat je aan het doen bent positieve resultaten oplevert, dan gebeurt dan ook – zelfs als het niet meteen duidelijk zichtbaar is. (p. 39)
Je kunt een ander niet overtuigen dat je fantastisch en geweldig bent als je daar zelf niet echt van overtuigd bent. (p. 136)

Sophia heeft ook tips om geld te sparen.

Als je aanzienlijk meer tijd besteedt aan geld verdienen dan uitgeven, zul je versteld staan over hoeveel je kunt sparen zonder dat je er over na hoeft te denken. (p. 121)
Zie je spaarrekening als gewoon een rekening. Hij moet iedere maand betaald worden om problemen te voorkomen. Als het kan, laat een deel van je salaris automatisch overschrijven naar een spaarrekening. Zodra het daar op staat, denk je er niet meer aan. Je hebt het geld niet eens gezien. (p. 124)

Sophia gelooft niet in geluk.

Geluk impliceert dat je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen. Geluk zegt ons dat we geen controle hebben over ons eigen lot en dat ons pad naar succes of mislukking uitgeschreven wordt door iemand of iets geheel buiten onszelf. (p. 133)

Ze gelooft wel in magie (en toch ook weer niet).

Er is een alledaagse vorm van magie die we zelf creëren. En dat is eigenlijk geen magie. Dat is alleen de erkenning van het feit dat wij controle hebben over onze gedachten en dat onze gedachten controle hebben over ons leven. Je krijgt terug wat je uitstraalt, dus je kunt net zo goed positief denken, je richten op visualiseren wat je wilt in plaats van afgeleid worden door wat je niet wilt, en je goede bedoelingen het universum in sturen zodat het ze rechtstreeks terug kan sturen. (p. 134)

Richt je op het positieve.

Richt je vooral op de positieve dingen in het leven en je zult versteld staan hoeveel meer positieve dingen er gaan gebeuren. Maar voor je begint te denken da je alleen maar geluk hebt gehad, bedenk dan dat het ‘magie’ is en dat je het zelf hebt gedaan. (p. 143)

Zie je kansen.

Raak niet zo gefocust op één enkele kans dat je blind wordt voor andere kansen die zich voordoen. (p. 139).

Geef niet op!

Als iets niet lukt, ga dan even een tijdje wat anders doen. Dat is niet opgeven, dat is alleen maar het universum zijn gang laten gaan. (p. 139)
Als je alles in het leven benadert met een zekere mate van doelgerichtheid, kun je de uitkomst beïnvloeden. Op z’n minst heb je invloed op hoe je de uitkomst ervaart en dat is waar het uiteindelijk vooral om draait. (p. 140)

Accepteer jezelf.

Als je jezelf accepteert, zul je versteld staan in hoeverre anderen jou ook accepteren. (p. 156)

Begin met kleine stappen.

Droom groot zoveel je wilt, maar weet dat de eerste stap in de richting van die dromen waarschijnlijk een kleine zal zijn. (p. 198)

Ik vind dit boek écht een aanrader! Lees het wanneer je je motivatie kwijt bent en een schop onder je kont nodig hebt. Of als ondernemen leuk vind en je ook een #GIRLBOSS wilt worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s