sLOVEnië (Bohinj en Bled)

Na de twee dagen in Ljubljana ging ik door naar Bohinj. Dit is een meer in Slovenië. En een beetje stom van mezelf, daar heb ik geen mooie foto van gemaakt. Vanuit Bohinj kan je naar Mount Vogel, maar ook naar Bled! IMG_3373Dit is met de lift naar Mount Vogel. Ik heb hoogtevrees, maar dit vond ik wel meevallen! Alleen bovenop bij het uitstappen had ik er last van. Je moest over een rooster heen lopen (zo’n rooster waar je doorheen kan kijken). Zie je het al voor je, 1500 meter boven de grond! En beneden zie je Bohinj liggen. IMG_3428En op Mount Vogel heb je een heel mooi uitzicht (als je geluk hebt met het weer natuurlijk!). Ik zou dichte schoenen aandoen, je kan namelijk ook nog wandelen bovenop de berg.2017-07-27 05.23.02 2.jpgDit is Lake Bled vanaf het uitzichtpunt Ojstrica. Echt een heel mooi uitzicht, maar wát een klim er naar toe zeg.  Op internet had ik gelezen dat het een makkelijke klim. Makkelijk vond ik het dus echt niet. Lees: overal liggen stenen. Máár eenmaal boven kan je uitpuffen en genieten van het uitzicht. Vergeet geen foto’s te maken ;).IMG_3532.JPGDit is de Mostnica kloof. Er is een wandeling van ongeveer 15 kilometer. Deze watervallen zijn halverwege en dit vond ik het mooiste van de hele kloof! Als je nog verder doorloopt naar het einde van de route is er nog een waterval (deze vond ik minder spectaculair).IMG_3604.JPGEn dit is de Vintgarkloof (vlakbij Bled). Deze kloof was echt mega touristisch vergleken met de Mostnica kloof. Hier loop je écht in de kloof, vlak bij het water. Deze foto vind ik niet het mooiste gedeelte van de kloof, maar het laat wel goed zien hoe blauw het water is!

Wat ook echt heel leuk is, is om te gaan suppen (Stand Up Paddle) bij Bohinj. Ik heb daar voor het eerst in mijn leven gesuppt! En ik vond het toch makkelijker dan ik dacht. Ik dacht dat ik er meteen van zou af vallen!

Ik was nog nooit eerder in Slovenië geweest, maar ik vond het een erg mooi land! Ben jij al wel eens in Slovenië geweest? Zou je er heen willen?

Een gedachte over “sLOVEnië (Bohinj en Bled)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s