Ongeveer 48 uur in Ljubljana

Vorige week was ik van donderdag tot zaterdag in Ljubljana. Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië. Het is een kleine, gezellige stad en qua grootte kan je het vergelijken met Utrecht. Vandaag deel ik mijn foto’s en tips!

De bekendste bezienswaardigheid is de Ljubljana Cathedral (hoe leuk, een roze kerk!). Bij deze kathedraal zit ook de Triple Bridge. Dit zijn drie bruggen die het oude en het nieuwe deel van de stad verbinden. Deze twee dingen moet je wat mij betreft echt hebben gezien in Ljubljana. Wat ook nog leuk is om te zien: The Ljubljana Castle, Tivoli Park (dit park is écht heel groot) en Dragon Bridge.IMG_3153Naast Ljubljana Cathedral en de Triple Bridge moet je wat mij betreft ook naar Metelkova. Metelkova is een kleine wijk (eerder een paar gebouwen). Hier heb je allemaal wall- en streetart. Perfect voor Instagram. 😉IMG_3171

Op de foto’s zie je niet dat er allemaal vage mensen (verslaafden) rond hingen. Er was een soort gevecht tussen een paar mannen. Als ik alleen op reis was geweest zou ik hier niet zo snel alleen naartoe gaan. Als je samen met andere mensen bent zou ik er zeker naartoe gaan (is ook handiger voor je foto’s)!IMG_3233.JPGTot slot: op iedere vrijdag is er The Open Kitchen, dit is een food market. Er staan allemaal eetkraampjes en er is muziek. Er zijn lange tafels waar je kan gaan zitten. Je kan ook gaan zitten op de trappen (er liggen ook kussens en er staan kleine tafeltjes). Ik had deze falafel met hummus en het was echt fantastisch lekker!

Ik vond Ljubljana een leuke stad, maar het is niet persé een stad die je gezien MOET hebben. Als je in de buurt bent is het zeker de moeite waard!

 

2 gedachten over “Ongeveer 48 uur in Ljubljana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s