Waarom ik geen vlees eet.

Ongeveer vier jaar geleden besloot ik om geen vlees meer te eten, ik was toen 14. Eigenlijk ben ik geen ‘echte’ vegetariër, maar pescotariër, want ik eet wel vis.

Waarom ik vegetariër ben? Ik vind het zielig voor de dieren. Ik vond vlees gewoon niet meer lekker om te eten. Telkens wanneer ik een stukje vlees at, zag ik een varken, een koe of een kip voor me. Het voelt goed dat ik nu gewoon naar die koe in de wei kan kijken zonder schuldgevoel.

Ik eet nog wel vis omdat ik dat toch iets minder zielig vind en vis vind ik gewoon heel lekker! Daarnaast zit in vis ook goede vitaminen. Misschien klinkt dit hypocriet dat ik geen vlees eet en wel vis, maar ik vind dat je toch ergens moet beginnen.

Daarnaast is het niet eten van vlees ook beter voor het milieu. Voor het produceren van vlees heb je heel veel water nodig, wat dus slecht is voor het milieu. Dieren krijgen ook veel (groei)hormonen en medicijnen ingespoten, wat je vervolgens weer opeet. Lijkt me niet heel gezond…

Ik ben thuis en in de familie de enige vegetariër, maar mijn moeder eet wel vaak vegetarisch met mij mee. Ik mis het eten van vlees echt absoluut niet en ik heb er ook geen behoefte aan om het te eten. Er zijn genoeg lekkere vleesvervangers, maar ook noten en peulvruchten zijn een goede vervanger! Ik zeg voor het gemak dat ik vegetariër ben, omdat mensen vaak niet weten wat pescotariër is (wist ik eerst ook niet hoor!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s