Recept: Bananenbrood met blauwe bessen, dadels en walnoten.

img_1712-1

img_1714

Dit bananenbrood is gezond en vult (doordat er bananen, walnoten en blauwe bessen in zitten.)! Als je het mij vraagt is ‘ie super lekker!

Ingrediënten

– 2 grote bananen (of 3 kleine)
– 50 gram dadels (zonder pit)
– 3 eieren (1 ei, 2 eiwitten)
– 150 gram meel
– half zakje bakpoeder (ongeveer 8 gram)
– handje walnoten (ongeveer 30 gram)
– 100 gr blauwe bessen
– 2 theelepels kaneel

Verder heb je nodig

– bakblik
– blender
– bak/kom
– mixer (optioneel)

Aan de slag!

1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.

2. Stop 50 gram dadels en de bananen in een blender en mix deze tot een mengsel.

3. Klop daarna het hele ei en de 2 eiwitten luchtig (dit heb ik met een mixer gedaan).

4. Meng vervolgens het bananenmengsel, met het eiermengsel en met 150 gram meel in een bak/kom.

5. Voeg bakpoeder en 2 theelepels kaneel toe. Meng dit vervolgens weer.

6. Hak de walnoten en voeg deze samen met 100 gram bessen toe. Roer dit goed door elkaar en giet het beslag dan in een ingevet bakblik.

7. Bak het brood ongeveer 40 minuutjes in de oven (30 minuten in een hetelucht oven).

Tips! 

Ik heb bevroren bessen gebruikt. Voeg de bessen bevroren toe; dan blijven de bessen stevig als je ze toevoegt aan het beslag.

Hoe rijper de bananen, hoe zoeter je brood wordt! Bruine bananen kan je juist heel goed gebruiken voor banenbrood!

Bron recept: ik heb mijn recept heel iets aangepast! 🙂

Advertenties

Een gedachte over “Recept: Bananenbrood met blauwe bessen, dadels en walnoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s