Review: alle John Green boeken

IMG_1614.JPGVolgens mij kent iedereen John Green wel. Zo niet, wat doe je met je leven? Nee, grapje hoor. Ik vind het een fantastische schrijver omdat hij heel goed de Young Adult gedachtes op papier kan zetten. John Green is natuurlijk heel erg bekend geworden door The Fault In Our Stars.

Ik heb de boeken in de volgende volgorde gelezen: The Fault In Our Stars, Looking For Alaska, Will Grayson, Will Grayson, An Abundance Of Katherines en als laatste Paper Towns.

#1 The Fault In Our Stars staat voor mij toch wel op nummer één! Samenvatting in drie zinnen: Het boek gaat over Hazel, ze heeft longkanker. Haar moeder wil dat Hazel naar een ‘Cancer Kid Support Group’ gaat. Dit is een ontmoetingsplek voor andere jongeren met kanker: hier ontmoet ze Augustus.

#2 Looking For Alaska. Miles gaat naar college. Je leest hoe hij hier vrienden maakt, verliefd wordt op Alaska en volwassen wordt. Het boek is opgedeeld in 2 delen: before en after. Als lezer weet je niet wat dit betekent, waardoor je heel graag door wilt lezen!

#3 Paper Towns gaat over Margo en Quentin. Quentin woont al bijna zijn hele leven naast Margo en heeft een crush op haar. Margo verdwijnt op een dag en ze laat altijd hints achter; dus Quentin gaat haar zoeken. De zoektocht vond ik op een gegeven moment erg lang duren, maar verder een heel erg mooi boek! Het boek en de film verschillen best veel. Als je de film al hebt gezien en het boek nog niet hebt gelezen, zou ik het je alsnog aanraden om het boek te lezen. Sowieso lees ik eerst liever het boek en kijk dan pas de film!

#4 An Abundance Of Katherines gaat over Colin (wat je uitspreekt als call in) en hij is een wonderkind. Hij date alleen maar meisjes die Katherine heten. Na 19 keer te zijn gedumpt gaat hij op een roadtrip met zijn vriend Hassan. Door het hele boek staan onder aan de bladzijdes bylines, waar ik soms hardop om moest lachen. Ook staan er allemaal wiskundige berekeningen en grafieken in over de kans van slagen met een Katherine. Super grappig als je het mij vraagt!

#5 Het boek Will Grayson, Will Grayson gaat over 2 jongens die allebei Will Grayson heten. Beide jongens volg je in hun dagelijkse leven. Op een gegeven moment ontmoeten ze elkaar en dan gaan de verhaallijnen door elkaar lopen.

img_1635
img_1636

Zoals je ziet verschilt de tekst/opmaak per hoofdstuk: hier wisselt het perspectief van de ene Will Grayson naar de andere Will Grayson. Tijdens het lezen van dit boek wist ik niet goed waar het verhaal heen ging, ik had verwacht dat er iets spectaculairs zou gebeuren, maar dit gebeurde uiteindelijk niet.

img_1619Het is het zeker waard om alle boeken van John Green te lezen! Ook al vind ik het ene boek beter dan de andere. Allemaal zijn ze erg mooi en hebben ze een mooie boodschap! Zelf heb ik alle boeken in het engels gelezen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s