The Art of Banksy

img_1490

Gisteren ben ik naar Amsterdam geweest, naar de Beurs van Berlage waar een tentoonstelling van Banksy was. Niemand weet wie Banksy is, maar toch weet iedereen wie hij is. Hij is de beroemdste, mysterieuze, graffiti artiest ter wereld. Hij maakt kunstwerken met een humoristische, politiek blik.

img_1496

Wanneer je binnenkomt loop je deze donkere gang in. Het deed mij denken aan een ondergrondse tunnel of een metrohalte.

De tekst ‘Laugh now, but one day we’ll be in charge’ komt ook meerdere keren terug.

img_1519
img_1521
img_1523

Napalm (Can’t Beat That Feeling). “De angstaanjagende foto van Kim Phuc, genomen tijdens de oorlog in Vietnam, is een regelrechte aanval op de consumptiemaatschappij en de Amerikaanse buitenlandse politiek. De twee cultuuriconen Mickey Mouse en Ronals McDonald houden het meisje bij de hand, breed glimlachend twerwijl zij geconfronteerd worden met een ramp. Dit leidt ons zo af dat wij niet meer naar het slachtofferkijken maar naar de onderdrukkers.” 

img_1525
img_1528
img_1531

Dit is één van de bekendste werken van Banksy: Girl and balloon. De ballon brengt de kijken in de war. Heeft het meisje de ballon vrijgelaten en geeft ze de hoop op liefde op? Of heeft ze de grip op de ballon verloren en is daarmee wanhopig om te zoeken naar liefde?

img_1540

img_1536De tentoonstelling is er nog tot 8 januari 2017, dus als je er nog heen wilt moet je snel gaan! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s