Op citytrip naar Lissabon

IMG_0008

Terwijl ik dit typ ben ik eigenlijk al heel lang terug uit Lissabon. Máár, beter laat dan nooit: tijd om mijn plaatjes te delen!

IMG_9988

Convento odo Carmo. Dit is een kerk zonder dak (goh, echt waar Maud?).

IMG_9983

Azulejo’s (tegels) worden gebruikt ter versiering voor op de muren.

IMG_9981

Dit zul je in Lissabon heel veel tegenkomen! Ik vind het heel erg vrolijk en je krijgt er een ‘echt’ vakantie gevoel door omdat het zo anders is dan in Nederland! Zulke vrolijke huizen zou ik trouwens best in Nederland willen hoor!

IMG_9975

Praça do Comércio: dit is een centraal punt in Lissabon. Het is een groot plein dat aan de zee ligt.

IMG_0008

Lissabon staat natuurlijk bekend om de trammetjes. Als je moe bent van het klimmen in de steile straatjes.

IMG_0019

Palmbomen ❤

IMG_0029

Dit is Mosteiro dos Jerónimos. Het is een heel groot klooster wat op de werelderfgoedlijst staat. Ik vind het nog steeds geweldig!

Tip: neem je studentenpas mee! Je krijgt echt veel korting bij bezienswaardigheden (hier bijvoobeeld vijf euro entree in plaats van tien, score!).

IMG_0082

Torre de Belém

IMG_0089

Dit is het uitzicht vanaf Castelo de Jorge. Ik vond eigenlijk het uitzicht veel mooier dan het kasteel zelf!

IMG_0099

Lekker onder de bomen lopen..

IMG_0102

 

IMG_0115

Tram 28 (oftewel de touristentram, wij vonden het veeeeel te druk om in de rij te gaan staan).

IMG_0119

Nadat ik mijn foto’s altijd thuis terug bekijk zijn het er vaak minder dan ik had gedacht! En ik heb helemaal geen foto’s van mijn eten gemaakt (oeps). Ik vond Lissabon echt een chille stad, ik vond het niet te touristisch, niet te groot en een leuke sfeer. Wel had ik een beetje het idee alsof je iets miste in de stad, zoals Parijs de Eiffeltoren heeft. Lissabon heeft nou eenmaal niet van die ‘grote’ bezienswaardigheden. Ben jij al weel eens in Lissabon geweest? En wat vond je ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s