Mijn camera’s (en accessoires)

IMG_9074-1

Ik vind het altijd heel interessant om te zien welke camera’s en andere gadgets bloggers gebruiken. Vandaag laat ik je mijn blog stuff zien!

IMG_9073-1
Spiegelreflex Camera

Ik heb heel lang een digitale camera gehad, maar ik vond fotografie zó leuk dat ik besloot om te upgraden naar een spiegelreflex camera. Een spiegelreflex camera is een vrij grote camera met veel functies. Hierdoor heb je erg veel mogelijkheden. Mijn spiegelreflexcamera is een Canon EOS 600D. Canon sprak mij meer aan dan Nikon, het zal verder niet veel verschillen qua kwaliteit. De 600D hebben veel bloggers, en qua specificaties die ik graag op een camera wou, leek me dit een goede optie!

De lenzen van een spiegelreflex kan je verwisselen. Momenteel heb ik 1 lens: de 18-135 mm. Bij de meeste camera’s zit een standaard kit lens: de 18-55 mm. Bij de lens die ik nu heb zit hetzelfde bereik op, maar bij deze lens kan je nog veel verder inzoomen. Hierdoor heb je niet heel veel verschillende lenzen nodig.

Verder zit er op de body een draaibaar klepje wat bijvoorbeeld handig is met filmen of als je uit lastig hoeken fotografeert.

IMG_8513-1
Compact Camera

En dan mijn nieuwe aanwinst: de Sony DSC WX-350 (wat een naam!). Mijn vorige digitale camera heb ik al 6 jaar, dus de kwaliteit was niet meer helemaal top en daarnaast werd die ook heel sloom. Ik wil graag een beter digitale camera voor bij concerten (en filmen/vloggen), en een camera die je net wat makkelijker mee kan nemen dan een spiegelreflex.

IMG_8501-2.JPG
Accessoires

Voor mijn digitale heb ik een mega grappig hoesje van de Flying Tiger (€3)

IMG_8554-1
IMG_8555-1

Ik heb een leuke camerariem van kiboots. Deze is gemaakt van neopreen, waardoor de band niet in je nek snijdt. Daarnaast wordt je camera ook wat unieker, dan de standaard band (kekkecamerariem heeft ook hele leuke camerariemen!)!

IMG_8545-1

En nog 2 extra geheugen kaarten. Zo kan ik makkelijk afwisselen. Daarnaast is het ook praktischer om meerdere geheugen kaarten te hebben, en op verschillende kaarten te fotograferen als een kaartje crasht.

Wat voor een camera heb jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s