Recept: Plaattaart

IMG_9703Deze plaattaart is super simpel om te maken en perfect voor het warme weer! Het recept is vegetarisch en voor 4 personen.

Ingrediënten

Olijfolie

2 Rode uien

2 Teentjes knoflook

1 Groot blik croissantdeeg

1 Potje tomatentapenade (à 140 gram)

Cherrytomaatjes (à 400 gram)

1 Mozzarella

Rucola

Verder heb je nog nodig:

Bakpapier

Bakplaat

Pan

Aan de slag!

1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.

2. Snijdt de uien in ringen en hak de knoflook fijn.

3. Doe wat olijfolie in de pan en fruit hierin op laag vuur de uienringen met de knoflook.

4. Halveer ondertussen de tomaatjes.

5. Leg het bakpapier op de bakplaat.

6. Rol het deeg uit op een bakplaat. Zorg dat het deeg op elkaar aansluit.

7. Bestrijk het deeg met de tomatentapenade.

8. Leg daarna je gefruite uienringen erop.

9. Leg de gehalveerde tomaatjes erop met de snijkanten naar boven. Bestrooi met zout en peper.

10. Verdeel de mozzarella eroverheen.

11. Bak de plaattaart ongeveer 10 minuutjes in de oven.

12. Als de taart uit de oven komt verdeel je de rucola er overheen.

IMG_9703

Dit recept is super snel klaar en ook nog eens heel erg lekker! Doordat je croissantdeeg gebruikt krijgt het nog een beetje een zoete smaak.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 gedachten over “Recept: Plaattaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s